Китайська цивілізація не тільки одна з найстаріших у світі, але і одна з найкрасивіших. Зараз доведемо!

Хуанлун

Хуанлун або «Жовтий дракон» – заповідник на заході Китаю, відомий терасами з вапняного туфу. Приїжджай і ти, швидше за все, зустрінеш гігантську панду і золотисту курносую мавпу.

 

Чжанъе Данься

Геопарк в провінції Ганьсу. Відомий через різнокольорових скель неймовірних відтінків. Місцеві визнають його одним з найбільш мальовничих парків Китаю.

 

Детянь

Водоспад на кордоні Китаю та В’єтнаму – це четвертий за величиною водоспад у світі, під час повені потоки води з боку обох країн зливає в один.

 

Озеро тисячі островів (Цяньдаоху)

Штучне озеро в провінції Чжецзян, на якому розташоване 1078 островів. В ньому дуже чиста вода, з якої навіть роблять мінеральну воду.

 

Янцзи (Найдовша річка)

Сама довга і багатоводна в Євразії (6300 км). Басейн річки вкриває п’яту частину території Китаю, де проживає третина всього населення країни. Уздовж річки розташовано безліч різних екосистем, а сама вона є середовищем існування різних тварин, наприклад, китайських алігаторів.

 

Червоний берег

Болотиста місцевість, поросла очеретом, в повіті Дава, провінції Паньцзинь. Славиться червоними квітами Suaedа з родини лободових.

 

Яншу

Район, оточений карстовими горами. В кінці 80-х став популярний у зарубіжних туристів, після чого почався бум і внутрішнього туризму в Яншу, і тепер кількість китайців, які відвідують ці гори, в рази перевищує кількість іноземців.

 

Рисові тераси Юньнань

Наймасштабніші і красиві рисові тераси в світі. Знаходяться на висоті від 200 до 2000 метрів над рівнем моря і обіймають більше 20 тисяч кв. км. Рисові поля повторюють контури гірських схилів.

 

Покинуте село в архіпелазі Шенгси

Колишнє рибальське село на одному з островів архіпелагу в гирлі великої і могутньої ріки Янцзи. Сьогодні будівлі та інші споруди повільно поглинає природа.

 

Каньйон в районі Душаньцзи

Гірський каньйон в міському окрузі Карамай Сіньцзян. Назва китайською означає «самотня гора». Або «нафтова гора» в перекладі з корейського. Назва походить від того, що в кінці вісімнадцятого століття тут знайшли нафту і з тих пір в районі ведеться її видобуток.

 

«Стежка смерті» на гору Хуашань

Найнебезпечніша пішохідна стежка у світі. Любителі екстриму приїжджають до підніжжя однієї з п’яти священних гір даосизму, на яку і веде ця дорога, щоб не тільки духовно просветлиться, але і полоскотати нерви.

 

Річка Гуйцзян

На різних ділянках річка має різні традиційні назви: верхнє протягом носить назву «Дажунцзян», середнє – «Ліцзян», а нижнє – «Фухэ». Нарівні з Янцзи вважається однією з найбільш мальовничих річок Китаю.

 

Хему

Стара село оточеному листяними лісами. Це місце ще називають «Прихованим раєм». Село живе традиційним укладом і все ще залишається недоторканою цивілізацією. Тим не менш, Хему стала популярна у туристів. Вранці долину огортають тумани, а заходи розфарбовують село у всі теплі відтінки.

 

Ларунг Гар

Буддистська академія в районі Сертар – найбільше поселення буддистів в світі, де живуть одночасно 40000 ченців і черниць. Умови життя учнів академії максимально прості. Ченці щодня займаються медитацією. Телебачення заборонено. Будинки чоловіків і жінок на всій території відокремлені один від одного.

 

Національний парк Цзючжайгоу «Долина дев’яти сіл»

Заповідник на півночі провінції Сичуань в центральному Китаї. Відомий багаторівневими водоспадами і кольоровими озерами. Об’єкт ЮНЕСКО. Цей віддалений регіон протягом століть був населений тибетцями, однак офіційно не був відкритий до 1972 року.

 

Поля каноли

З жовтих квітів роблять сире рапсове масло, що володіє вираженим гірчичним смаком і тому мало придатне в їжу. Раніше використовувалася для освітлення на вулицях сіл, тепер в якості мастила на фабриках і виробництвах. Рослини цвітуть з лютого по березень.

 

«Бамбукове море»

Область на півдні провінції Сичуані, де знаходяться бамбукові зарості площею 110 кв. км. В районі заростей протікає кілька річок, з обривів стікають водоспади, а в спокійній водної гладі відображається стовбури дерев бамбука.

 

Міст «Дракон»

Міст через річку Юлон. Складається всього з однієї арки, тому її швидше можна назвати «маленьким драконом», ніж великим. Сама ж річка є притокою більш великої річки, що протікає в Гуансі-Чжуанський автономний район на півдні Китаю.

 

Фенхуан

Стародавнє місто, один з найкрасивіших у Китаї, розташований на південно-заході провінції Хунань на березі річки Тотцзян. У місті збереглося понад 200 стародавніх будівель, а місцева життя колоритна і своєрідна. По вулицях ходять жінки з бамбуковими орзинами, чоловіки тягнуть за собою буйволів. Сюди добираються далеко не всі туристи.